Supa de linte cu usturoi si cimbru
PrinteazaSupa de linte cu usturoi si cimbru din: linte, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, cimbru.
- 200 g linte
- 1,5 l apă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 căţei usturoi
- cimbru
- sare
- 1 legătură pătrunjel sau ceapă verde
Mod de preparare:
Laşi lintea 1-2 ore în apă cât s-o acopere bine. O strecori, torni apă curată şi o laşi să dea într-un clocot. Adaugi legumele curăţate şi date prin râzătoare. Fierbi până când lintea s-a înmuiat bine.
Pui usturoiul pisat, cimbrul, sare, după gust. După câteva clocote, stingi focul. Serveşti supa cu pătrunjel mărunţit sau cu ceapă verde tăiată fin.
Pofta buna!