Supa de linte cu verdeata
PrinteazaSupa de linte cu verdeata din: ceapa, telina, morcovi, pastarnac, linte, cartofi, bacon, carnat, patrunjel, sare, piper.
- o ceapă
- o felie rădăcină ţelină
- 2 morcovi
- o rădăcină păstârnac
- o conservă măre linte
- 2 cartofi
- 200 g bacon
- un cârnat de casă
- câteva fire pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toate legumele, în afară de linte, se curăţă, se taie mărunt şi se pun la fiert în 3 litri de apă.
Intre timp, baconul şi cârnatul tăiat felioare se rumenesc într-o tigaie. Când legumele sunt fierte, se adaugă lintea trecută sub un jeţ de apă rece si scursă şi foaia de dafin.
Se lasă 5 minute la fiert, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se serveşte cu baconul, pătrunjelul şi felioare de cârnat deasupra.
Supa de linte cu verdeata
Pofta buna!