Supa de linte rosie cu ghimbir si coriandru
PrinteazaSupa de linte cu ghimbir si coriandru din: ceapa rosie, ulei, usturoi, ghimbir, ardei iute, praf de curry, bulion, supă de legume, cartofi, morcov, ţelină, linte roşie, coriandru, iaurt gras.
Ingrediente:
- 2 cepe roşii
- 4 linguri ulei
- 4 căţei de usturoi
- 50 g ghimbir proaspăt
- 1 ardei iute
- 1 lingură praf de curry
- 4 linguri bulion
- 1 l supă de legume
- 2 cartofi
- 1 morcov (cu tot cu frunze)
- 4 fire ţelină
- 150 g linte roşie
- 2 linguriţe coriandru tocat
- 4 linguri iaurt gras
Mod de preparare:
Se toaca ceapa si se prajeste in ulei incins. Dupa 4 minute se adauga ghimbirul ras, usturoiul taiat felii, ardeiul iute tocat si praf de curry. Se inglobeaza bulionul in mestecul de pe foc, apoi se stinge cu supa. se adauga cartofii curatati si legumele; se fierb pana ce se inmoaie.
Se adauga apoi lintea si de fierbe 10 minute. apoi se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca sub capac.
Se orneaza supa cu coriandru proaspat tocat si frunze de morcov. Se repartizeaza in boluri si se adauga in ficare bol cate o lingura de iaurt.
Supa de linte rosie cu ghimbir si coriandru
Pofta buna!