Supa de linte rosie si cartofi
PrinteazaSupa de linte rosie si cartofi din: ulei de masline, ceapa, linte rosie, cartofi, supa de legume, ajvar sau bulion de ardei gras, rosii, sare, piper, tabasco si patrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 300 g linte roşie
- 150 g cartofi decojiţi şi tăiaţi cuburi
- 400 ml supă de legume
- 2 linguri ajvar sau bulion de ardei gras
- 300 g roşii decojite tăiate cuburi
- sare, piper
- 1-2 linguriţe tabasco
- 4 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se spală bine lintea. Se încinge uleiul de măsline într-o oală şi se căleşte ceapa până devine translucidă; se adaugă lintea şi se lasă să se călească puţin, apoi se adaugă cartofii şi supa şi se lasă să fiarbă în clocot 20 min.
Cu cca 4 min. înainte de a fi gata, se adaugă bulion de ardei şi roşii şi se mai lasă să dea o dată în clocot. Apoi se condimentează cu sare, piper şi tabasco după gust. Se serveşte în farfurii şi se presară pătrunjel tocat.
Supa de linte rosie si cartofi
Pofta buna!