Supa de linte si cartofi
PrinteazaSupa de linte si cartofi din: linte, cartofi, morcovi, ulei, ceapa, patrunjel, ienibahar, lamaie, sare, piper, chimen.
- 3 pahare rase de linte
- 4 cartofi
- 4 morcovi
- 1 ceşcuţă ulei de măsline
- 2 cepe
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- ienibahar
- suc de lămâie
- sare
- piper
- chimen
Mod de preparare:
Lintea, spălată şi curăţată de impurităţi, se pune la fiert într-o oală cu apă. Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun în oala în care fierbe lintea. Morcovii se curăţă, se taie felii subţiri şi feliile în două şi se adaugă în oală, o dată cu sarea şi piperul.
Se adaugă chimenul şi ienibaharul şi se lasă până ce totul a fiert bine. Se dă vasul la o parte de pe foc, se trece totul printr-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. Se trece prin maşina de tocat şi se reintroduce în apa în care au fiert, strecurată în prealabil (sau în apă caldă).
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte bine într-o cratiţă cu ulei. Se pune, cu ulei cu tot, în oală şi se lasă să fiarbă împreună încă zece minute.
Se serveşte caldă, cu pătrunjelul proaspăt, tăiat mărunt şi suc de lămâie.
Pofta buna!