Supa de linte si spanac
PrinteazaSupa de linte si spanac din: usturoi, spanac, dafin, praz, linte, ciuperci, pasta de tomate, boia, sare, piper, ulei.
- 3 căţei de usturoi
- 100 g spanac congelat
- 1 frunză dafin
- 1 tijă praz
- 200 g linte
- 10 ciuperci
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 lingură boboia de ardei
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli în câteva ape lintea şi o pui la fiert cu frunza de dafin în 2 I de apă cu sare. Cureţi şi tai rondele tija de praz, toci subţire usturoiul şi le căleşti în ulei încins. Adaugi apoi ciupercile spălate şi mărunţite şi amesteci bine.
Adaugi spanacul şi laşi la foc mic câteva minute. Când lintea este aproape fiartă, îndepărtezi frunza de dafin şi torni amestecul din tigaie, pui boiaua de ardei, pasta de tomate şi piperul. Mai laşi pe foc 15-20 de minute, apoi stingi aragazul.
Serveşti supa cu pâine prăjită.
Supa de linte si spanac
Pofta buna!