Supa de macris cu lapte
PrinteazaSupa de macris cu lapte din: frunze de macris, ceapa verde, lapte pasteurizat, unt, faina, supa de legume, sare, piper, patrunjel verde.
- 400 g frunze de macris
- 1 legatura ceapa verde
- 1 cana lapte pasteurizat
- 2 linguri unt
- 1 lingura faina
- 1 1/2 litri supa de legume
- sare
- piper negru macinat
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Cureti ceapa si frunzele de macris, dupa care le speli. Pui verdeturile intr-o oala de 2 litri si le oparesti cu supa de legume usor sarata. Le fierbi la foc mic, in vasul partial acoperit, timp de 15-20 de minute. Intre timp, topesti untul intr-o tigaie si presari faina.
Amesteci energie si stingi cu laptele cald, pe care il torni treptat, in timp ce amesteci fara intrerupere. Diluezi sosul alb cu putina supa fierbinte de legume. Cand verdeturile sunt fierte, torni in oala sosul alb cu faina si amesteci. Lasi supa pe foe inca 5 minute, pentru cateva clo-cote.
La sfarsit, o sarezi si condimentezi dupa gust. Aduci la masa portiile presarate cu patrunjel proaspat tocat.
Supa de macris cu lapte
Pofta buna!