Supa de macris cu ou
PrinteazaSupa de macris cu ou din: macris, ceapa, morcov, patrunjel, rosie, cartofi, sare, ou.
- 150 g măcriş
- o ceapă
- un morcov
- o rădăcină pătrunjel
- o roşie
- 1-2 cartofi
- sare
- câte un ou de persoană
- pătrunjel pentru servit
Mod de preparare:
Se pun la fiert legumele, curăţate, spălate şi tăiate, după preferinţă, mai puţin cartofii, în apă cu sare.
După 20 de minute, se pun cartofii curăţaţi de coajă, spălaţi şi tăiaţi cuburi mici, şi roşia tăiată la fel. Se lasă 2 minute pe foc şi apoi se pun frunzele de măcriş bine spălate.
Se mai lasă 5 minute la fiert, se potriveşte de sare. Se aduce supa la masă cu ouă fierte şi pătrunjel.
Supa de macris cu ou
Pofta buna!
Foarte buna supa de macris