Supa de macrou afumat si cartofi noi cu sirop de artar
PrinteazaSupa de macrou afumat si cartofi noi cu sirop de artar din: macrou afumat, ceapa, unt, cartofi noi, supa de pui, lapte, smantana, pancetta, sirop de artar, chives.
- 1 bucată mare de macrou afumat, aproximativ 300g, fără oase
- 1/2 ceapă tăiată cubuleţe
- 25g de unt
- 200g de cartofi noi, curăţaţi de coajă si tăiaţi felii
- 400ml supă de pui
- 100ml de lapte
- 200ml de smântână dulce
- 100g pancetta, tăiată cubuleţe sirop de arţar şi chives tocat, pentru servit
Mod de preparare:
Se îndepărtează pielea de pe peşte, într-o tigaie largă, se căleşte ceapa în unt până se înmoaie, dar nu îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă cartofii şi se lasă pe foc pentru alte câteva minute; adaugă pielea, se acoperă cu supa de pui şi se fierbe uşor până ce cartofii sunt moi.
Intr-o altă tigaie, se dau în clocot laptele şi smântână. Se pune peştele în tigaie şi se lasă pe foc pentru 3-4 minute. Se ia de pe foc şi se menţine cald; se păstrează amestecul de lapte şi smântână.
Pielea de peşte se scoate şi se mixează supa cu un blender, până devine fină.
Se adaugă laptele şi smântână pentru a obţine un aspect cremos şi se potriveşte la gust cu piper negru şi un pic de sare.
Pancetta se prăjeşte într-o tigaie de teflon până devine crocantă. Se păstrează caldă. în boluri de supă, se pune câte un pic de peşte şi de pancetta, apoi se toarnă supa. Se stropeşte cu sirop de arţar şi se presară cu chives tocat.
Supa de macrou afumat si cartofi noi cu sirop de artar
Pofta buna!