Supa de marar cu galuste
PrinteazaSupa de marar cu galuste din: ciolan afumat, marar, ulei de floarea soarelui, smantana, faina, boia dulce, sare, piper, oua.
pentru supa:
- 1 ciolan afumat sau bucati de sunca afumata
- 2 legaturi marar
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 300 ml smantana
- 2 linguri faina alba
- 1 lingurita boia dulce
- sare si piper dupa gust
pentru galuste:
- 2 oua
- 5 linguri faina alba
Mod de preparare:
Tai ciolanul în bucăţi potrivite, le speli bine şi le pui la fiert cu apă rece. Spumezi, iar când e aproape fiartă carnea, adaugi rântaşul făcut astfel: încingi 4 linguri de ulei, adaugi 2 linguri de făină, amesteci, adaugi o linguriţă de boia dulce şi laşi 5-10 minute la foc mic, să se rumenească.
Stingi apoi totul cu apă rece, amestecând tot timpul pentru a nu se forma cocoloaşe. Adaugi rântaşul în oala cu ciolanul fiert, amesteci, apoi presari mărarul spălat şi tăiat fin. Cât timp fierbe, prepari găluştele aşa: într-un castronel baţi bine 2 ouă cu puţină sare, adaugi 5 linguri de făină, amesteci foarte bine (dacă e nevoie, adaugi puţină apă).
Cu lingura înmuiată mereu în supa care fierbe încet, tai găluştele mărunt şi le laşi la fiert 10-15 minute în supă, la foc mic. Adaugi smântână, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai dea un clocot. Stingi focul şi acoperi oala cu un capac. Serveşti supa cu un ardei iute, crud sau murat.
Supa de marar cu galuste
Pofta buna!
Supa asta are de toate 🙂