Supa de mazare cu bulion si coriandru
PrinteazaSupa de mazare cu bulion si coriandru din: mazăre galbenă, ceapă, usturoi, pastă de roşii, chilii, coriandru măcinat, curcurha, ghimbir, unt prăjit, apă, sare.
Ingrediente:
- 200 g mazăre galbenă
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 1 lingură de pastă de roşii
- 1 linguriţă (pentru cafea) de chilii
- 1 linguriţă de coriandru măcinat
- 1 linguriţă de curcurha
- 1 linguriţă de ghimbir
- 1 lingură de unt prăjit
- 1 l apă
- sare
Mod de preparare:
Mazărea se pune la muiat înainte cu o seară, rar a doua zi se fierbe 45 de minute.
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în unt prăjit, se adaugă usturoiul, pasta de roşii, condimentele şi apă fierbinte, sărată.
Se fierb 15 minute. Supa se serveşte cu fulgi de orez sau cu crochete de chifle.
Pofta buna!