Supa de mazare cu busuioc
PrinteazaO reteta de supa de mazare cu busuioc din: mazare, busuioc, praz, telina, ceapa, usturoi, unt, supa de legume, smantana, sare, piper si nucsoara.
- 1,5 mazare proaspata (in pastai)
- 1 legatura busuioc
- 1 fir praz
- 150 g radacina de telina
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri unt
- circa 800 ml supa de legume
- 100 ml smantana
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Se curăţă mazărea, respectiv se scot boabele. Se taie mărunt prazul. Se decojeşte ţelina. Se toacă ceapa şi usturoiul; se căleşte în unt cu prazul şi mazărea. Se adaugă supa şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min.
Se pasează supa de legume cu smântână şi busuioc; se condimentează cu sare, piper şi un praf de nucşoară. Se presară frunze de busuioc.
Supa de mazare cu busuioc
Pofta buna!