Supa de mazare cu castravete

Printeaza

Supa de mazare cu castravete din: mazare, cartof, ceapa, zeama de legume, unt, castraveti, oua, smantana, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Supa de mazare cu castravete

  • 250 g mazăre congelată
  • 1 cartof mare tăiat felii
  • 1/2 ceapă tăiată fideluţă
  • 1 l zeamă concentrată de legume
  • 50 g unt
  • 1 castravete curăţat de coajă şi de seminţe
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 ml smântână
  • sare
  • piper
  • pătrunjel sau mărar verde pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Pui într-o oală mai mare mazărea, cartoful şi ceapa, adaugi 300 ml zeamă concentrată de legume şi 25 g de unt, laşi să fiarbă încet circa 20 de minute până se în­moaie legumele şi le dai deopar­te să se răcească puţin.

Torni zeama cu legumele în ro­botul de bucătărie, mai adaugi 125 ml de apă şi mixezi, la viteză maximă, până ce obţii un piure mai gros.

Tai castravetele în beţişoare de mărimea unui chibrit şi îl dunstuieşti circa 8-10 minute, în untul rămas, amestecând din timp în timp ca să nu se coloreze prea intens.

Baţi uşor gălbenuşurile, adaugi smântână şi piureul preparat an­terior şi amesteci bine. înfierbânţi zeama de zarzavat rămasă, în­corporezi amestecul format din gălbenuş şi piure de legume şi laşi să fiarbă la foc mic, ames­tecând continuu până ce se îngroaşă supa şi devine nete­dă.

Iei de pe foc, înainte să dea în clocot, ca să nu se închege gălbenuşul. Guşti supa de sare şi de piper, încorporezi beţişoarele de castravete şi verdeaţa tocată şi o consumi imediat.

 

 

Supa de mazare cu castravete

Supa de mazare cu castravete

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa icnerc si eu supa de mazare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.