Supa de mazare cu fenicul si menta
PrinteazaO reteta de supa de mazare cu fenicul si menta din: fenicul, mazare, bulion de legume, menta, sare, piper, salata si verdeturi aromate.
- 600 g fenicul tocat
- 500 g mazăre proaspătă sau congelată
- 900 ml bulion de legume
- 3 linguri mentă proaspătă, tocată
- sare şi piper negru
ornare:
- câteva frunze mici de salată şi câteva verdeţuri aromate proaspete cum ar fi hasmaţuchi şi mentă
Mod de preparare:
Se pun feniculul, mazărea şi bulionul într-o o;lă mare pe foc, iar după ce începe să clocoteasră se reduce flacăra, se acoperă şi se lasă să fiaoă la foc mic 20 de minute sau până când feniculu este moale.
Se adaugă menta tocată şi se mai fierbe 1 minut. Se păstrează o cană de legume şi verdeţuri, ier restul se transformă într-un piure folosind un blender sau un mixer manual. Se toarnă piureul înapoi în oală.
Se adaugă legumele si verdeturile păstrate dir supă şi se mai dă într-un clocot. Se potriveşte gustul cu sare şi piper; după care se poate ser/i, ornată cu frunze de salată şi verdeţuri aromat.
Supa de mazare cu fenicul si menta
Poftă bună!