Supa de mazare cu fenicul
PrinteazaSupa de mazare cu fenicul din: fenicul, mazare, supa de legume, menta, sare, piper, patrunjel, menta.
- 600 g fenicul tocat
- 500 g mazăre congelată
- 500 ml supă de legume
- 3 linguri mentă tocată
- sare
- piper negru
- pătrunjel şi mentă pentru ornat
Mod de preparare:
Pui feniculul, mazărea şi supa într-o oală mare. O aşezi pe foc, iar după ce începe să clocotească, reduci flacăra, acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute, până când feniculul este moale. Adaugi menta tocată şi laşi să mai fiarbă 1 minut.
Opreşti o cană de legume şi verdeţuri, iar din restul formezi un piure, folosind blenderul.Torni piureul din nou în oală, adaugi legumele şi verdeţurile păstrate din supă şi mai dai într-un clocot.
Potriveşti gustul cu sare şi piper, după care poţi servi supa, ornată cu frunze de pătrunjel şi mentă.
Pofta buna!