Supă de mazăre cu şuncă şi piept de pasăre
PrinteazaSupă de mazăre cu şuncă şi piept de pasăre
- 1 1/2l supă
- 1 1/2 apa
- 200 g şuncă afumată
- 400 g mazăre verde boabe
- 1 foaie dafin
- 1 ceapă
- 1 piept de pasăre
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 pahar frişcă lichidă (smantană)
- sare
- 30 g făină
- 50 g unt
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Mazărea se opăreşte, apoi se fierbe in supă şi apă la foc iute 30 minute cu foaia de dafin, sare, ceapa, pieptul de pasăre.
Se scoate pieptul de pasăre iar supa se dă prin sită fină, apoi se pune din nou la fiert. Separat se taie şunca julien, se prăjeşte cu unt şi făină şi se amestecă cu supa, împreună cu pieptul de pasăre tăiat tot julien.
Se termină cu gălbenuşurile, frişca şi puţin zahăr.
Pofta buna!