Supa de mazare verde cu lapte

Printeaza

Supa de mazare verde cu lapte din: mazăre păstăi, ulei sau untură, făină, lapte, sare, pătrunjel verde, zahăr cubic.

Supa de mazare verde cu lapte

Ingredienete:

  • 600-800 g mazăre păstăi
  • 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură
  • 20 g făină
  • 100 g lapte
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 bucăţi zahăr cubic

 

Mod de preparare:

Mazărea verde curăţată se căleşte în grăsime până se în­moaie. Se presară cu făină, se mai prăjeşte puţin, se stinge cu apă, se fierbe şi se adaugă laptele.

(Dacă păstăile de mazăre sunt fragede, se introduc câteva în supă, pe cât po­sibil legate într-o pungă de pânză. Se scot înainte de a se servi.

Se presară pătrunjel tăiat mărunt. (Se pot fierbe în supă găluşte.)

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.