Supa de mazare verde cu lapte
PrinteazaSupa de mazare verde cu lapte din: mazăre păstăi, ulei sau untură, făină, lapte, sare, pătrunjel verde, zahăr cubic.
Ingredienete:
- 600-800 g mazăre păstăi
- 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură
- 20 g făină
- 100 g lapte
- sare
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 bucăţi zahăr cubic
Mod de preparare:
Mazărea verde curăţată se căleşte în grăsime până se înmoaie. Se presară cu făină, se mai prăjeşte puţin, se stinge cu apă, se fierbe şi se adaugă laptele.
(Dacă păstăile de mazăre sunt fragede, se introduc câteva în supă, pe cât posibil legate într-o pungă de pânză. Se scot înainte de a se servi.
Se presară pătrunjel tăiat mărunt. (Se pot fierbe în supă găluşte.)
Pofta buna!