Supa de mazare verde cu zdrente
PrinteazaSupa de mazare verde cu zdrente din: mazare, morcov, ciuperci, patrunjel, ou, faina, smantana.
- 100 g mazăre verde
- 1 lingurâ morcov crud ras
- 2-3 ciuperci
- pătrunjel verde
- 1 ou
- 1 linguriţâ făină
- 1 linguriţâ smantana
Mod de preparare:
Mazărea verde curăţată şi spălată se firbe în circa 400 ml apă, împreună cu morcovul ras.
In timpul fierberii se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate lamele.
Din făină, ou şi puţină apă se prepară compoziţia de zdrenţe, de consistenţa celei de clătite.
Cand legumeie sunt fierte, se ia cu lingura din compoziţia de zdrenţe şi se pune în supă mişcand lingura deasupra vasului ca să nu se adune compoziţia.
Se lasă să fiarbă în continuare 10-15 minute, apoi se ia de pe foc şi se serveşte cu smantana şi verdeaţă.
Pofta buna!