Supa de mazare verde si cartofi noi
PrinteazaSupa de mazare verde si cartofi noi din: cartofi noi, mazare, morcov, rosie, patrunjel, marar, orez, ulei, sare.
- 1/2 kg cartofi noi (mici)
- 1/2 kg mazăre verde
- 1 morcov
- 1 roşie (sau 1 lingură bulion)
- pătrunjel
- mărar
- 2 linguri orez
- 1 lingură ulei
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii de coajă prin frecare (cu sare, cu mălai, cu un prosop foarte caspru) şi cei mai măricei se taie în jumătăţi sau sferturi.
Se curăţă zarzavatul (morcovul şşi pătrunjelul), se spală bine şi se taie bucăţele mici (sau se rad). Se taie ceapa mărunt. Mazărea se curăţă, se scot boabele şi se spală. Totul se pune la fiert în circa 2 I apă caldă.
Când zarzavaturile s-au muiat, se adaugă uleiul, sarea şi roşiile tocate foarte imărunt sau bulionul. Tot acum se pune şi orezul la fiert. Supa este gata când s-a fiert orezul.
In final se adaugă verdeaţa tăiată mărunt şi sarea.
Supa se serveşte caldă.
Pofta buna!