Supa de mei
PrinteazaSupa de mei din: mei, ceapa, unt, salvie, ulei de masline, chimen, smantana, sare, piper alb, boia, supa de legume, patrunjel verde.
- 150 g mei
- 1 ceapa
- 1 lingurita unt
- 4 lingurite salvie uscata
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita chimen macinat
- 150 g smantana
- sare
- piper alb proaspat macinat
- boia
- 2-2 1/2 l supa de legume
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Pui boabele de mei la înmuiat, pentru 15 minute, îl scurgi în strecurătoare, îl treci rapid prin jet de apă rece, după care îl pui la fiert în supa de legume fierbinte. Cureţi, speli şi tai mărunt ceapa. Topeşti într-o tigaie untul cu uleiul şi căleşti puţin ceapa, până devine transparentă.
O adaugi în supă împreună cu salvia mărunţită, chimenul măcinat, sare, piper şi boia după gust. Laşi să fiarbă la foc mic, timp de 20 de minute, până când boabele de mei sunt complet fierte. Când supa e gata, stingi focul.
Amesteci smântână cu un polonic de supă pe care îl torni treptat, în timp ce baţi amestecul cu furculiţa. Torni apoi smântână astfel diluată, în fir subţire, în oala cu supă. Presari frunze de pătrunjel fin tocate şi acoperi vasul cu un capac.
Supa de mei
Pofta buna!
Ce buna trebuie sa fie !