Supă de miez de dovleac, cartofi si praz
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de miez de dovleac, cartofi si praz din: miez de dovleac, cartofi, praz, speck, usturoi, patrunjel, paine de tara, branza groviera, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 400 g miez de dovleac
- 300 g cartofi
- 200 g praz
- 60 g speck, într-o singură bucată
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 2 felii de pâine de ţară
- 30 g brânză groviera
- 1 l supă de legume
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii, curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-i cubuleţe. Curăţaţi şi tăiaţi rondele prazul. Tăiaţi cubuleţe şi miezul de dovleac. Tocaţi mare bucata de speck.
Curăţaţi usturoiul şi căliţi-l într-o oală cu ulei. Aruncaţi-I şi puneţi în ulei legumele pregătite anterior, amestecând bine cel puţin 5 minute. Turnaţi în oală supa caldă şi fierbeţi la foc potrivit calculând 30 de minute din clipa în care a dat în clocot. Amestecaţi des.
Intre timp, tăiaţi cubuleţe pâinea de ţară şi prăjiţi-o în cuptor 3 minute. Când supa e gata, stingeţi focul şi potriviţi de sare şi de piper negru proaspăt măcinat. Radeţi deasupra nucşoară din abundenţă şi presăraţi deasupra pătrunjel tocat.
Puneţi supa în străchinuţe de lut, aduceţi-o la masă însoţită ţie pâinea prăjită pusă pe o farfurie cu brânză groviera rasă pe răză- toarea mare şi serviţi-o fierbinte.
Supă de miez de dovleac, cartofi si praz
Poftă bună!