Supă de miso
PrinteazaO reteta de supa de miso din: miso, sos de soia, hasma, morcov, frunze de sfecla, alga wakame, tofu si ulei de susan. Miso este un piure de fasole şi de soia fermentate, ingrediente fundamentale în bucătăria japoneză. Este disponibil în diverse variante – maro, roşu, galben şi alb diferite ca gust şi consistenţă. Se foloseşte în supe, în sosuri şi în marinate.
- 4 linguri de miso
- 2 linguri de sos de soia
- 1 haşmă
- 1 morcov
- 2 frunze de sfeclă
- 1 bucăţică de algă wakame
- 150 g tofu (facultativ)
- 2 linguri de ulei de susan
Mod de preparare:
Puneţi la înmuiat într-o cană cu apă alga wakame timp de 10 minute. Curăţaţi haşma, tocaţi-o mărunt şi căliţi-o într-o oala mică, împreună cu două linguri de ulei de susan.
După 2-3 minute adăugaţi 1 l de apă caldă şi daţi în clocot. Stoarceţi bine alga, tăiaţi-o fâşioare foarte subţiri şi puneţi-o în supă împreună cu morcovul, pe care l-aţi spălat, curăţat şi tăiat rondele subţiri.
Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit circa 20 de minute; adăugaţi frunzele de sfeclă spălate, cu codiţa ruptă şi tăiate fâşiuţe. Continuaţi fierberea 3-4 minute, apoi adăugaţi miso.
Turnaţi sosul de soia, amestecaţi şi aduceţi la masă. Pentru a mări consistenţa supei, puteţi pune când e aproape gata şi câteva cubulete de tofu.
Supă de miso
Poftă bună!