Supă de morcov cu cocos
PrinteazaSupă de morcov cu cocos
Ingrediente:
- 1.500 ml apă
- doi morcovi
- o ceapă
- 4 linguri de smântână
- o jumătate de linguriţă de zahăr
- o lingură de unt
- două linguri de miez de nucă de cocos ras
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă de coajă şi se taie pe lung, în fâşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Intr-un vas cu apă şi puţină sare se pun la fiert morcovii şi ceapa.
Când s-au înmuiat suficient, se strecoară (păstrându-se zeama în care au fiert) şi se pasează. Compoziţia se subţiază cu zeama în care au fiert legumele, apoi se pune din nou la foc.
Se adaugă sare (dacă mai este cazul), zahărul, miezul de nucă de cocos ras şi untul. Se mai lasă pe foc câteva minute, apoi se adaugă smântână şi pătrunjelul. Se poate servi cu crutoane.
Supă de morcov cu cocos
Pofta buna!