Supa de morcov cu ghimbir
PrinteazaSupa de morcov cu ghimbir din: ceapa, usturoi, ulei, cartofi, morcovi, ghimbir, sare, piper.
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- 5 morcovi
- 3 cartofi
- 2 linguri de ghimbir dat pe râzătoare
- 1 litru de supă de legume
- 1 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă de piper
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o oală, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc în jur de 5 minute, până se înmoaie, apoi se adaugă morcovii şi cartofii tăiaţi cubuleţe, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă încă 5 minute.
Se pune supa de legume, se lasă să dea un clocot şi se adaugă ghimbirul, sare şi piper şi se fierbe. Se pasează legumele şi se asezonează cu sare şi piper, dacă e nevoie.
Pentru crutoane se foloseşte pâine veche de 1-2 zile, care se taie în bucăţi cât mai mici, se pun într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare, piper şi ierburi aromatice (oregano, rozmarin).
Se amestecă şi se introduc în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecând bine la fiecare 5 minute.
Pofta buna!