Supă de morcovi cu coriandru
PrinteazaO reteta de supa de morcovi cu coriandru din: ceapa, ulei de floarea soarelui, coriandru, cartof, suc de portocala, coaja de portocala, supa de legume, sare si piper.
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 catof
- 400 g morcovi
- sucul de la 1/2 portocala
- coaja de portocala rasa
- 1 l supa de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se decojesc cartoful şi morcovii şi se taie bucăţi. Se curăţă ceapa şi se toacă; se căleşte în 2 linguri de ulei de floarea-soarelui. Se adaugă 1 linguriţă de coriandru, apoi cartofii şi morcovii; se prăjesc 1 min. Se adaugă sucul stors de la 0 jumătate de portocală şi circa 1 l supă de legume; se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 min.
Se adaugă 1 linguriţă de coajă de portocală rasă şi se mixează supa. Eventual se sărează şi se piperează, după gust. Se serveşte cu pâine-baghetă şi frunze de coriandru verde.
Supă de morcovi cu coriandru
Pofta buna!