Supa de morcovi cu galuste si coriandru
PrinteazaSupa de morcovi cu galuste si coriandru din: morcovi, ceapa, chimen, ulei, supa de legume, smantana, coriandru verde, sare, piper, gris, lapte, praf de copt.
- 1 kg morcovi
- 340 g ceapa
- 1 lingurita chimen macinat
- 2 linguri ulei
- 1,5 l supa de legume
- 250 ml smantana
- 1 legatura coriandru verde
- sare
- piper
galuste:
- 200 g gris
- 120 ml lapte semidegresat
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se aşază morcovii raşi şi ceapa tocată; se presară sare, piper şi chimen. Se toarnă ulei şi se coace 30 min.
Intre timp se prepară găluşteie: se amestecă grisul într-un castron cu praf de copt şi lapte; se frământă aluatul pe planşeta tapetată cu făină. Se împarte aluatul în 2 porţii, din care se modelează câte un rulou lung, de grosimea unui deget, din care se taie felii de 1 cm.
Se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să se odihnească. Se dă supa în clocot şi se adaugă morcovii şi ceapa; se pasează, se adaugă smântână şi găluşte. Se fierb 3-4 min. şi se presară coriandru.
Supa de morcovi cu galuste si coriandru
Pofta buna!