Supă de morcovi cu ghimbir şi smantană
PrinteazaSupă de morcovi cu ghimbir şi smantană
- 600 g morcovi
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 800 ml supă de legume
- 150 ml suc proaspăt de portocale
- 2 linguri sos de soia
- 50 g smântână
- 2 linguriţe ghimbir ras
- verdeaţă
- sare
- piper
Preparare:
Curăţă morcovii uşor, doar prin răzuire dacă sunt vechi. Când foloseşti morcovi noi, îi speli bine sub jet de apă, fără să îi mai cureţi. O mare parte din vitaminele lor se află în coajă.
Se pun la fiert în supa de legume morcovii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mai mici împreună cu ceapa. După ce au fiert, legumele se scot din supă şi se pasează. Se amestecă din nou cu supa, se adaugă uleiul, sucul de portocale, 2 linguriţe de ghimbir şi se lasă 10 minute pe foc mic.
Se potriveşte apoi gustul cu sare şi piper, se adaugă şi 2 linguri de sos de soia şi se serveşte cu smântână şi verdeaţă tocată mărunt.
Podta buna!
A venit timpul sa mai fac si o supa. Supa de morcovi nu prea am facut, o sa incerc.