Supa de morcovi cu nucsoara si verdeata
PrinteazaSupa de morcovi cu nucsoara si verdeata din: morcovi, cartofi, unt, smantana, nucsoara, sare, patrunjel.
- un kg morcovi
- 2-3 cartofi
- 50 g unt
- 100 g smantana
- un praf nucsoara
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Morcovii bine curăţaţi şi spălaţi se taie rondele. Cartofii curăţaţi de coajă şi spălaţi se taie cuburi mai mari. In oala de fiert supa se topeşte întâi,untul şi se călesc uşor morcovii, după care se pun şi cartofii.
Apoi, se acoperă cu apă, se presară un praf de sare si se lasă la fiert aproximativ 30 de minute, până se înmoaie legumele
Se mixează la blander, se adaugă smântână, se potriveşte gustul de sare şi nucşoară si se aduce la masă cu pătrunjel.
Supa de morcovi cu nucsoara si verdeata
Pofta buna!