Supă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras
PrinteazaSupă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras din: morcovi, pulpa de dovleac, ceapa alba, ardei gras verde, pulpa de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper macinat, supa de legume, patrunjel si arpagic.
- 400 g morcovi
- 200 g pulpa de dovleac
- 80 g ceapa alba
- 80 g ardei gras verde
- 80 g pulpa de rosii
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- sare
- piper macinat
- 1/5 l supa de legume
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura arpagic tocat marunt
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă şi se taie rondele. Pulpa de dovleac se taie în felii groase de 0,5 cm. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Ardeiul se taie în sferturi, se scot seminţele şi partea albă, apoi se taie fâşii subţiri. Pulpa de roşii se taie în bucăţi mai mici. Uleiul se încălzeşte într-o cratiţă.
Se pune ceapa la călit, se lasă până prinde o culoare aurie, apoi se pun şi morcovii şi dovleacul şi se mai lasă 1 minut. Se toarnă supa de legume, se dă cu sare şi piper şi se lasă 15 minute la fiert, la foc mic. Se adaugă roşiile şi ardeii şi se mai lasă 5 minute. Se presară verdeţurile şi se amestecă. Se serveşte rece.
Supă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras
Pofta buna!