Supă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras

Printeaza

Supă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras din: morcovi, pulpa de dovleac, ceapa alba, ardei gras verde, pulpa de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper macinat, supa de legume, patrunjel si arpagic.

Ingrediente:Supa_de _morcovi_si_dovleac_cu_ardei_gras

  • 400 g morcovi
  • 200 g pulpa de dovleac
  • 80 g ceapa alba
  • 80 g ardei gras verde
  • 80 g pulpa de rosii
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper macinat
  • 1/5 l supa de legume
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura arpagic tocat marunt

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă şi se taie rondele. Pulpa de do­vleac se taie în felii groase de 0,5 cm. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Ardeiul se taie în sferturi, se scot semin­ţele şi partea albă, apoi se taie fâşii subţiri. Pulpa de roşii se taie în bucăţi mai mici. Uleiul se încălzeşte într-o cratiţă.

Se pune ceapa la călit, se lasă până prinde o culoare aurie, apoi se pun şi morcovii şi dovleacul şi se mai lasă 1 minut. Se toarnă supa de legume, se dă cu sare şi piper şi se lasă 15 mi­nute la fiert, la foc mic.  Se adaugă roşiile şi ardeii şi se mai lasă 5 minute. Se presară verdeţurile şi se amestecă. Se serveşte rece.

Supă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras

Supa_de _morcovi_si_dovleac_cu_ardei_gras

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.