Supa de naut cu bulion
PrinteazaSupa de naut cu bulion din: naut, fasole, ceapa, usturoi, chimen, curry, ulei, sare, piper.
- 600 ml supă de legume
- 400 g roşii în bulion
- 350 g năut conservat
- 100 g fasole roşie conservată
- 2 cepe
- 2 căţei usturoi
- 2 fire ţelină
- o linguriţă chimen măcinat
- o linguriţă praf de curry
- o lingură ulei
- pătrunjel sau coriandru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se scot din conserve năutul şi fasolea, se trec sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. In oala de fiert se încinge uleiul şi se prăjesc praful de chimen şi de curry.
Se adaugă ceapa tocată, usturoiul pisat şi ţelina cubulete. Se lasă 10 minute.
Se măreşte focul şi se adaugă supa, roşiile, năutul, fasolea, sarea şi pieperul după gust şi coriandrul sau pătrunjelul. Se acoperă oala şi se lasă la fiert moderat 30 de minute.
Pofta buna!