Supa de naut cu chimen

Printeaza

Supa de naut cu chimen din: ceapa, morcov, usturoi, chimen, naut, ulei, sare, busuioc.

Ingrediente:supa_de_naut_cu_chimen

• 1 ceapă

• 1 morcov

• 2 căţei de usturoi

• 400 ml supă de legume

• 1/2 linguriţă chimen măcinat

• 400 g năut fiert

• 1 lingură ulei

• sare

• 1 legătură busuioc proaspăt pentru decor

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele proaspete. Incingi uleiul în oala pentru supă şi căleşti puţin ceapa tocată şi morcovul tăiat rondele.

Stingi cu supa de legume şi laşi să fiarbă timp de 10 minute, la foc mediu. Scurgi năutul fiert şi îl treci prin jet de apă rece.

Completezi cu 1 litru de apă fierbinte şi continui fierberea timp de 15-20 de minute, la foc mic, în vasul parţial acoperit.

La sfârşit, sărezi supa după gust şi presari busuioc fin tocat. Păstrezi câteva frunzuliţe de busuioc pentru a decora fiecare porţie de supă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.