Supa de oase de vinat cu linte si ciuperci
PrinteazaSupa de oase de vinat cu linte si ciuperci
- 1,200 kg oase de vinat
- 400 g linte sau mazăre uscată
- 40 g unt
- 300 g bureţi de pădure
- 1 lingură jăină
- 50 g ulei
- 2 joi dafin
- 3 l apă
- 100 g afumătură
- 1 ceapă mare
- 3 linguri smantană
- 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare:
Se sparg oasele cu satirul, se prăjesc cu afumă tura, uleiul, ceapa, apoi se adaugă lintea opărită şi foile de dafin şi se fierb 50 minute.
Se scot oasele şi afumătura şi restul se dă prin sită şi se pune din nou la fiert 15 minute peste rintaşul alb făcut din unt şi făină cu bureţii şi afumătura tăiate.
Se termină cu smantană şi verdeaţa tăiată.
Pofta buna!
Interesanta supa asta.