Supă de orez şi cartofi
PrinteazaO reteta de supa de orez cu cartofi si parmezan din: orez, cartofi, apa, usturoi, salvie, concentrat de carne, ulei de masline extravirgin, parmezan si sos de rosii.
- 150 g orez
- 2 cartofi
- 1 1 apă
- 2 căţei de usturoi
- 2 frunze de salvie
- 1 cub concentrat de carne
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură parmezan ras
- 1 lingură sos de roşii
Mod de preparare:
Curăţă cartofii de coajă şi spală-i bine, apoi taie-i bucăţi mici. Curăţă usturoiul. Pune într-un castron de sticlă uleiul de măsline, usturoiul şi salvia şi dă-le 5 minute la cuptor.
Când usturoiul s-a călit, scoate-l împreună cu frunzele de salvie. Pune în castron cartofii, ţine-i 5 minute în cuptorul reglat pe funcţiunea grill, apoi adaugă pasta de roşii, concentratul de carne şi amestecă cu grijă.
Adaugă apa fierbinte şi lasă să fiarbă 10 minute la 850 W. Pune orezul spălat bine şi fierbe-1 circa 20 de minute la 850 W.
Când este gata, presară supa cu parmezan. Acoperă vasul şi lasă supa 5 minute să se odihnească înainte de a o servi.
Variante: In locul orezului se pot folosi paste scurte speciale pentru supă. Poţi reduce sau mări timpul de fierbere a cartofilor, în funcţie de gust şi preferinţe (dacă-i vrei bucăţi întregi sau sfărâmaţi).
Supă de orez şi cartofi
Poftă bună!
Supa asta pare simpla