Supa de orz cu ciuperci

Printeaza

Supa de orz cu ciuperci din: ulei de masline, unt, orz, ceapa, ciuperci, supa de pui, morcov, sare, piper, patrunjel si smantana.

Ingrediente:Supa de orz cu ciuperci

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de unt
  • ½ ceasca de orz clatit
  • 2 cepe taiate cubulete
  • 200- 300 g ciuperci feliate
  • 8 cesti supa de pui
  • 1 morcov mare taiat felii subtiri
  • ½ lingurita de sare
  • ¼ lingurita de piper negru macinat
  • 2 linguri patrunjel sau marar tocat
  • smantana

 

Mod de preparare:

Intr-o oala mare, incalziti 2 linguri de ulei si 2 linguri de unt, apoi se adauga ½ ceasca de orz, impreuna cu ceapa taiata cuburi. Gatiti la foc mediu timp de 5 minute, amestecand frecvent. Adaugati ciupercile feliate si gatiti pentru alte 5 minute.

Apoi, adaugati supa de pui, morcovul feliat, sare si piper si lasati la fooc mic timp de 1 ora acoperit cu capac. Amestecati la fiecare 15 minute. Opriti focul si presarati patrunjel sau marar inainte de servire.

Serviti cu smantana.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.