Supă de pasăre cu tăiţei de casă
PrinteazaO reteta de supa de pasare cu taitei de casa din: carne de pasare, ceapa, morcov, telina si albitura, knorr, piper boabe, patrunjel, sare si taitei de casa.
- carne de pasăre 500 g
- ceapă 60 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 150 g
- o linguriţă de knorr
- piper boabe
- o legătură de pătrunjel
- sare
- tăiţei de casă 200 g
Mod de preparare:
Carnea de pasăre se curăţă, se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează, apoi se adaugă o linguriţă de knorr şi zarzavatul curăţat şi tăiat bucăţi. Se fierbe încet la foc mic, timp de aproximativ o jumătate de oră.
Spre sfârşit se adaugă câteva boabe de piper şi rămurele de pătrunjel. După ce fierberea s-a încheiat, se strecoară supa, iar zeama se pune din nou la fiert. Tăiţeii de casă se scutură de făină şi se pun la fiert în supă.
Se fierb 4-5 minute, se adaugă carnea de pasăre aleasă şi tăiată cubuleţe, şi se potriveşte gustul cu sare. înainte de servire se adaugă pătrunjelul verde tocat.
Poftă bună!