Supa de pasare (pui sau gaina)
PrinteazaSupa de pasare (pui sau gaina) din: carna de gaina sau de pui, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, piper, sare, patrunjel.
- 1 kg carne găină/pui – cu oase
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 telină medie
- 1-2 cepe
- piper
- sare
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert într-o oală cu 2 I apă rece. Când începe să fiarbă, supa se curăţă bine de spumă (de 2-3 ori).
Separat, zarzavaturile se curăţă, se spală bine şi se taie în jumătăţi (ca şi ceapa) şi se pun să fiarbă la foc mic, în apa în care fierbe carnea, atunci când aceasta a început să se moaie. Se fierbe în continuare la foc mic, cu capacul pus (dar fără să se acopere complet vasul).
Când carnea şi zarzavaturile au fiert (furculiţa pătrunde uşor), supa se strecoară în altă oală şi se potriveşte de sare. Se adaugă apoi 5-6 boabe de piper uşor strivite în prealabil.
Supa se serveşte caldă, cu tăiţei, fidea sau găluşte. In acest ultim caz, supa trebuie să mai fiarbă cam 20 de minute cu găluştele.
Se serveşte fierbinte, presărându-se în farfurie pătrunjel verde, tocat nu prea mărunt.
Pofta buna!