Supă de păstăi galbene cu smantană (varianta)
PrinteazaSupă de păstăi galbene cu smantană
- 1 mână fasole galbenă
- 1 ceapă
- 1 cartof
- 2 roşii
- 1 morcov mic
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 linguriţă făină
- 2 linguri unt
- 4 linguri smântână
- 1 lingură pătrunjel
- 1 lingură mărar
- sare
Mod de preparare:
Cureţi fasolea, ceapa, cartoful, morcovul şi pătrunjelul, tai fasolea bucăţi, cartoful cubuleţe, rădăcinoasele fideluţă şi le pui pe toate la fiert în apă cu sare.
După ce s-au înmuiat toate legumele, adaugi roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate bucăţi. Separat, amesteci făina cu untul şi câteva linguri de supă şi torni amestecul în oală.
Laşi totul să mai dea în câteva clocote, potriveşti gustul de sare, presari verdeaţa tocată, dai supa deoparte şi o dregi cu smântână.
Supă de păstăi galbene cu smântână
Poftă bună!