Supa de patrunjel
PrinteazaSupa de patrunjel din: patrunjel, ceapa, unt, zeama de legume, frisca, sare, piper, nucsoara, faiana.
- 3 radacini de patrunjel (circa 375 g)
- 2 cepe
- 130 g unt
- 1 l zeama de legume
- 1/2 l frisca nebatuta (sau smantana subtire)
- sare
- piper proaspat macinat
- nucsoara
- 2 legaturi patrunjel verde eventual putina faina + putin unt pentru legatul supei, frunzulite de patrunjel pentru garnisit
Mod de preparare:
Se curata radacinile de patrunjel, se taie bucatele si se calesc, impreuna cu ceapa tocata ceva mai mare, in doua linguri de unt incins, dupa care se sting cu zeama de legume si frisca nebatuta sau smantana.
Se lasa sa fiarba circa 15 minute la foc mic, se adauga sarea, piperul si nucsoara si se trece totul printr-o sita.
Patrunjelul verde se toaca marunt, se amesteca cu untul calit ramas, se incorporeaza in supa.
Daca zeama nu are consistenta dorita, se mai adauga putina faina prajita in unt in parti egale, care se amesteca in supa clocotita.
Se serveste fierbinte, garnisita cu frunzulite de patrunjel verde.
Pofta buna!