Supa de pere, cernusca si ghimbir
PrinteazaSupa de pere, cernusca si ghimbir din: pere, ghimbir, cernusca, suc de lamaie sau de chitra, sare, avocado, usturoi, boia, dovlecel.
- două ceşti de pere, curăţate de sâmburi şi tăiate în bucăţi
- o linguriţă de ghimbir – suc sau mărunţit
- o ceaşcă de bulb de cernuşcă, tocat
- două linguri de suc de lămâie sau chitră
- un sferţ de linguriţă de sare
- o jumătate de ceaşcă de avocado
- un căţel de usturoi (facultativ)
- o linguriţă de boia de ardei
- o ceaşcă de dovlecel (facultativ, pentru garnisire)
Mod de preparare:
Puneţi perele într-un mixer şi amestecaţi-le până se omogenizează – para oferă o bază lichidă pentru supă.
Adăugaţi fie o linguriţă de ghimbir mărunţit, fie una de suc de ghimbir; continuaţi să amestecaţi până se omogenizează.
Adăugaţi toate ingredientele rămase, mai puţin boiaua de ardei şi dovlecelul, şi amestecaţi-le până se omogenizează.
Poate fi nevoie să mai adăugaţi puţină apă, pentru a obţine o textură mai subţire.
Dacă doriţi, puteţi garnisi supa cu cubuleţe de dovlecel tăiat şi presăraţi pe deasupra boiaua de ardei.
Pofta buna!