Supa de perisoare a la grec
PrinteazaSupa de perisoare a la grec din: carne tocata de vita, ceapa, orez, albus de ou, unt, patrunjel verde, sare, piper, oua, suc de lamaie.
- 1 kg carne tocata de vita
- 1 ceapa
- 2 cesti de orez
- 1 albus de ou
- 2 linguri de unt
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
- 2 oua
- sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocata cu orezul ales si spalat, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper. Cu mana usor umezita, formezi perisoare mici, pe care le tavalesti prin patrunjel tocat fin. Intr-o oala de 2 l pui apa la fiert impreuna cu unt si sare.
Cand clocoteste apa, pui cu grija perisoarele si le lasi sa fiarba la foc mic. Lasi apoi 5 minute sa se racoreasca. Bati bine ouale intr-un castron ca pentru o omleta, apoi adaugi treptat sucul stors de la o lamaie, continuand sa bati cu telul.
Adaugi supa fierbinte, putin cate putin, batand continuu cu telul, ca sa nu se taie ouale. Torni treptat supa dreasa in oala cu perisoare, amestecand cu grija, ca sa nu sfarame perisoarele.
Supa de perisoare a la grec
Pofta buna!