Supa de perisoare
PrinteazaO reteta simpla de supa de perisoare cu oua, orez, patrunjel, marar, morcov, ceapa si sare. L asfarsit se pune si o cana de suc de rosii.
- 500g piept de pui
- 2 felii de paine
- 2 oua
- 1 lingura cu orez
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 1 morcov
- 2 cepe
- 50g paste floricele
- sare
Preparare:
Taie morcovul şi o ceapă mărunt şi pune-ie la fiert în apă cu sare. Separat, dă pieptul de pui prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă bine.
Adaugă orezul fiert separat, ouăle bătute, ceapa tocată şi verdeaţa tăiată fin.
Presară un praf de sare şi amestecă bine. Din această compoziţie modelează perişoare mititele şi pune-le la fiert alături de morcov şi ceapă. Lasă să fiarbă la foc moderat şi când perişoarele sunt aproape fierte adaugă pastele. La final, potriveşte gustul de sare şi parfumează cu pătrunjel verde
Perişoarele vor fi mult mai gustoase dacă adaugi în compoziţia lor câţiva ficăţei de pui. Daca vrei sa dai putina culoare supei, toarna spre final, aproximativ o cana cu suc de rosii.
Pofta buna!