Supă de peşte cu ciuperci şi lămaie
PrinteazaO reteta simpla de supa de peste cu ciuperci si lamaie din: peste, ciuperci, ceala, hasma, morcovi, telina, ou, smantana, lamaie, arpagic, patrunjel, bagheta, sare si piper negru.
- 700 g peşte de mare, tranşat
- 300 g ciuperci champignon
- 1 ceapă albă mică
- 1 haşmă
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ou
- 2 dl smântână
- 1 lămâie
- 1 lingură de arpagic verde, tocat
- 2 linguri de pătrunjel, tocat
- 1 baghetă
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper negru, boabe
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovul, ţelina, haşma şi ceapa şi puneţi-le la fiert într-o oală cu 1,5 I de apă cu sare condimentată cu piper negru. Lăsaţi supa să se răcorească după ce e gata.
Curăţaţi cu o cârpă umedă ciupercile, trece- ţi-le repede pe sub un jet de apă rece, păs- traţi-le întregi pe cele mai mici şi feliaţi-le pe celelalte. Tăiaţi bucăţi peştele, curăţaţi coaja de la o lămâie şi tocaţi-o foarte mărunt. Tăiaţi felii bagheta şi frecaţi-le cu 1 căţel de usturoi, după care prăjiţi-le în cuptor 2 minute pe fiecare parte.
Mixaţi supa 1 minut, adăugaţi coaja de lămâie tocată, câte jumătate din cantitatea de peşte şi de ciuperci. Mixaţi încă 2 minute. Puneţi preparatul într-o cratiţă pe foc, adăugând bucăţile de peşte şi ciupercile rămase. Fierbeţi 15 minute, amestecând din când în când.
Turnaţi în oală smântână, săraţi şi presăraţi arpagicul verde şi o lingură de pătrunjel. Daţi în clocot, după care stingeţi imediat focul. Bateţi oul cu sucul de lămâie şi tur naţi-l în supă amestecând energic 1 minut. Faceţi porţii în farfurii adânci, presăraţi deasupra pătrunjelul tocat rămas şi serviţi foarte fierbinte, cu crutoane.
Supă de peşte cu ciuperci şi lămâie
Poftă bună!