Supă de peste cu legume
PrinteazaSupă de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin, ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper, telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara de legume si peste mare.
- 600 g pește mărunt
- 1 l apă
- 100 ml vin alb
- 1 foaie de dafin
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 1 cățel de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 100 g champignons
- 10 g boabe de piper
- 100 g țelină
- 100 g morcovi
- 100 g ardei gras
- 100 g dovlecei
- 1, 2 l supă clară de legume
- 500 g pește mare (crap, șalău)
Mod de preparare:
Se taie bucăți legumele. Se taie capetele peștelui şi se curăţă de sânge; se taie peştele bucăţi şi se spală bine în apă. Se pun bucăţile la fiert în apă rece, se dau în clocot şi se spumează. Se adaugă vinul alb şi toate condimentele, se fierbe jumătate de oră, apoi se trece prin sită.
Se adaugă supa de legume, legumele pregătite şi peştele mare şi se mai fierbe cca 10 –12 min.
Supă de peste cu legume
Pofta buna!
Vreau si eu o farfurie de supa