Supa de peste cu painea prajita unsa cu maioneza si usturoi
PrinteazaSupa de peste cu painea prajita unsa cu maioneza si usturoi din: peste, franzela, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, sare, piper.
- 1,5 kg peste marunt
- 1,5 kg peste mare bucati
- 1-2 capete de peste
- 18 felii de franzela
- 2 rosii
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 10 fire de patrunjel
- 2 foi de dafin
- 1 crenguta de cimbru
- 1 bucata coaja de lamaie
- sare
- piper
Ingrediente maioneza:
- 4 galbenusuri
- 4 catei de usturoi
- 20 cl. de ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti intr-o oala rosiile taiate bucati, ceapa si usturoiul tocate, patrunjelul, foile de dafin, cimbrul si coaja de lamaie. Adaugati capetele de peste, spalate bine in apa rece, si pestele marunt.
Turnati deasupra 2,5 l de apa, sarati si piperati. Lasati-le sa fiarba 25 de minute, apoi treceti-le printr-o sita. Puneti pestele si legumele pasate intr-o oala, adaugati bucatile de peste mare si lasati-le sa mai clocoteasca 12-15 minute, la foc potrivit.
Preparati maioneza: puneti intr-un bol galbenusurile, usturoiul presat, sarea si piperul, turnati uleiul putin cate putin, si amestecati ca la maioneza. Cand este gata, incorporati 3 linguri cu supa de peste. Supa si pestele se servesc calde, iar separat painea prăjită unsa cu maioneza cu usturoi.
Pofta buna!