Supă de peşte cu paste şi stridii

Printeaza

O reteta de supa de peste cu paste si stridii din: tagliatelle, stridii, peste, merluciu, morcov, ceapa, telina, ierburi aromatice si sare.

Ingrediente:Supă de peşte cu paste şi stridii

  • 100 g tagliatelle proaspete
  • 12 stridii
  • 100 g biban de mare, curăţat
  • 100 g meriuciu mic, curăţat
  • 50 g morcov
  • 50g ceapă
  • 50 g ţelină
  • 1 legătură de ierburi aromatice (saivie, dafin, cimbrişor cu lămâie, pătrunjel, fenicul sălbatic)
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi peştii, puneţi-i într-o oală cu zarza­vaturile tăiate bucăţele, turnaţi deasupra 1 I de apă şi fierbeţi la foc foarte, foarte mic. Luaţi spuma când începe să fiarbă. Dacă doriţi, puteţi aromatiza supa cu o legăturică de ierburi aromatice asortate, compusă din dafin, saivie, cimbru altoit cu lămâie, pă­trunjel şi frunze de fenicul sălbatic. Potriviţi de sare şi treceţi supa printr-o sită fină.

Tăiaţi pastele pătrăţele şi, când supa cloco­teşte, adăugaţi-le şi fierbeţi-le 3-5 minute. Intre timp, clătiţi bine stridiile fără să le cufundaţi în apă. împăturiţi de mai multe ori un şervet de bucătărie sau puneţi-vă o mănuşă specială; prindeţi bine o stridie în palmă şi, cu mâna cealaltă, introduceţi vâr­ful unui cuţit cu lamă scurtă şi zdravănă la încheietura ce ţine cele două valve, apoi, cu o mişcare de rotaţie, faceţi jumătate de cerc şi tăiaţi.

Desfaceţi stridia, eliminaţi valva superioară şi, cu cuţitul, desprindeţi corpul moluştei. Desfaceţi toate stridiile şi daţi-le drumul cu lichidul lor cu tot în cănile cu supă fierbinte.

Supă de peşte cu paste şi stridii

Supă de peşte cu paste şi stridii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.