Supă de peşte cu paste şi stridii
PrinteazaO reteta de supa de peste cu paste si stridii din: tagliatelle, stridii, peste, merluciu, morcov, ceapa, telina, ierburi aromatice si sare.
- 100 g tagliatelle proaspete
- 12 stridii
- 100 g biban de mare, curăţat
- 100 g meriuciu mic, curăţat
- 50 g morcov
- 50g ceapă
- 50 g ţelină
- 1 legătură de ierburi aromatice (saivie, dafin, cimbrişor cu lămâie, pătrunjel, fenicul sălbatic)
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi peştii, puneţi-i într-o oală cu zarzavaturile tăiate bucăţele, turnaţi deasupra 1 I de apă şi fierbeţi la foc foarte, foarte mic. Luaţi spuma când începe să fiarbă. Dacă doriţi, puteţi aromatiza supa cu o legăturică de ierburi aromatice asortate, compusă din dafin, saivie, cimbru altoit cu lămâie, pătrunjel şi frunze de fenicul sălbatic. Potriviţi de sare şi treceţi supa printr-o sită fină.
Tăiaţi pastele pătrăţele şi, când supa clocoteşte, adăugaţi-le şi fierbeţi-le 3-5 minute. Intre timp, clătiţi bine stridiile fără să le cufundaţi în apă. împăturiţi de mai multe ori un şervet de bucătărie sau puneţi-vă o mănuşă specială; prindeţi bine o stridie în palmă şi, cu mâna cealaltă, introduceţi vârful unui cuţit cu lamă scurtă şi zdravănă la încheietura ce ţine cele două valve, apoi, cu o mişcare de rotaţie, faceţi jumătate de cerc şi tăiaţi.
Desfaceţi stridia, eliminaţi valva superioară şi, cu cuţitul, desprindeţi corpul moluştei. Desfaceţi toate stridiile şi daţi-le drumul cu lichidul lor cu tot în cănile cu supă fierbinte.
Supă de peşte cu paste şi stridii
Poftă bună!