Supa de peste cu porumb
PrinteazaSupa de peste cu porumb din: ulei de masline, ceapa, telina, lapte, amidon, cod afumat, file de somon, porumb, cartofi, sare, piper, patrunjel.
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt
- 2 beţe de ţelină tăiate mărunt
- 1 l lapte
- 2 linguri cu amidon alimentar
- 2 x 125 g file de cod afumat, fără piele
- 2 x 125 g file de somon, fără piele
- 300 g porumb dulce congelat
- 4 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în cubulete
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o oală mare. Adaugă ceapa şi ţelina şi prăjeşte uşor timp de 5 minute, până se înmoaie. Toarnă laptele, adaugă cartofii şi lasă să dea în fiert.
Redu temperatura şi lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă amidonul. Pune în oală codul, somonul şi porumbul.
Lasă să fiarbă timp de 7 minute, până când peştele s-a înmuiat. Asezonează, închide focul. Presară pătrunjel înainte de a servi.
Supa de peste cu porumb
Pofta buna!