Supa de peste cu rosii
PrinteazaSupa de peste cu rosii
- 500 g peşte dezosat (sau crap mare)
- 300 g roşii (din conservă)
- 1 legătură zarzavat
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 ceapă
- 2 linguiri margarina
- 100 ml vin alb
- 1 l apă fiartă cu 4 linguri vegeta
- piper
- leuştean
Mod de preparare:
Peştele, tăiat bucăţi mici, se stropeşte cu suc de lămâie. Zarzavatul şi ceapa se taie mărunt şi se călesc până se înmoaie.
Apa cu vegeta se pune la fiert împreună cu vinul. Când clocoteşte se introduc zarzavatul şi peştele, se lasă la foc potrivit 15 minute, se adaugă roşiile tăiate mărunt, se pun piper şi leuşteain, după gust.
Supa de peste cu rosii
Pofta buna!