Supă de peşte cu smantana

Printeaza

Supă de peşte cu smantana

Ingrediente:Supă de peşte cu smantana

  • 1 kg crap (fără cap şi coadă)
  • 200 g lapţi şi icre de crap
  • 20 g boia de ardei
  • 500 g cap de crap
  • 10 g ardei iute ruşu
  • 250 g ceapă roşie
  • 1 lămâie
  • 150 ml smântână
  • 1 foaie de dafin
  • sare după gust

Preparare:

Ceapa se taie rondele, crapul se taie felii; capul de crap, lapţii şi icrele se spală; lămâia se taie în două: o parte se stoarce, iar cealaltă se taie în felii. Ceapa şi capul de crap se pun în apă, se adaugă sare, boia şi se fierbe timp de o oră.

După ce au fiert, se adaugă feliile de peşte, iar după alte 10 minute, lapţii şi icrele şi se mai fierbe 5 minute. Feliile de peşte se scot cu o paletă de spumuit supa, se curăţă de oase şi se pun deoparte.

Supa se strecoară şi se completează până la 1,5 I cu apă, se adaugă foaia de dafin, sucul de lămâie, se mai fierbe 5 minute, se toarnă smântână. Se pun feliile de peşte, ardeiul iute, feliile de lămâie şi se mai dă un clocot.

Supa se pune într-un loc cald, ca să rămână fierbinte până se serveşte.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Mie nu-mi place sa mananc supa de peste cu smantana, o prefer simpla. Oricum, foarte buna a iesit dupa reteta voastra.

  2. Foarte gustoasa supa de peste, mai ales ca este crap, in peste foarte bun. Recomand cu incredere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.