Supă de peşte cu smantana
PrinteazaSupă de peşte cu smantana
- 1 kg crap (fără cap şi coadă)
- 200 g lapţi şi icre de crap
- 20 g boia de ardei
- 500 g cap de crap
- 10 g ardei iute ruşu
- 250 g ceapă roşie
- 1 lămâie
- 150 ml smântână
- 1 foaie de dafin
- sare după gust
Preparare:
Ceapa se taie rondele, crapul se taie felii; capul de crap, lapţii şi icrele se spală; lămâia se taie în două: o parte se stoarce, iar cealaltă se taie în felii. Ceapa şi capul de crap se pun în apă, se adaugă sare, boia şi se fierbe timp de o oră.
După ce au fiert, se adaugă feliile de peşte, iar după alte 10 minute, lapţii şi icrele şi se mai fierbe 5 minute. Feliile de peşte se scot cu o paletă de spumuit supa, se curăţă de oase şi se pun deoparte.
Supa se strecoară şi se completează până la 1,5 I cu apă, se adaugă foaia de dafin, sucul de lămâie, se mai fierbe 5 minute, se toarnă smântână. Se pun feliile de peşte, ardeiul iute, feliile de lămâie şi se mai dă un clocot.
Supa se pune într-un loc cald, ca să rămână fierbinte până se serveşte.
Pofta buna!
Mie nu-mi place sa mananc supa de peste cu smantana, o prefer simpla. Oricum, foarte buna a iesit dupa reteta voastra.
Foarte gustoasa supa de peste, mai ales ca este crap, in peste foarte bun. Recomand cu incredere.