Supă de peşte, cu ţelină şi orez

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb, supa de legume, rosii, frunza de defin, sare, piper, cod, cimbru, telina, orez.

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri mig­dale tocate
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml supă de legume
  • 400 g roşii decojite
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • pi­per măcinat
  • 600 g file de cod
  • 1/2 legătură cimbru
  • 2 legături de ţelină
  • 250 g orez cu bob lung

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie inele. Se încinge uleiul într-o cratiţă si se căleste ceapa, apoi se adaugă migdalele, care se prăjesc şi ele puţin.

Se toarnă vinul şi supa, apoi se pun roşiile şi foile de dafin, se dă cu sare si piper, se ames­tecă si se lasă la foc mic, cca 20 de minute. Intre timp, se spală peştele şi se taie în 8-12 bucăţi. Se dau cu sare şi piper. Se curăţă cimbrul şi se toacă mărunt.

Cu 5 minute înainte să se ia supa de pe foc, se pune şi cimbrul, apoi şi peştele şi se lasă să fiarbă îm­preună.

Se spală ţelina, se curăţă şi se taie bucăţi foarte mici. Orezul se fierbe în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet. La jumătate din timp, se pune şi ţelina. Supa se serveşte cu orezul amestecat cu ţelina. La sfârşit, se mai poate adăuga cimbru, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.