Supă de peşte cu usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de supa din: cod, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ceapa rosie, cartofi, usturoi verde, rosii, ulei, seminte de susan, sare, piper, patrunjel.
- 500 g trunchiuri de cod
- un morcov
- un sfert ţelină
- o rădăcină de pătrunjel
- o ceapă albă
- o ceapă roşie
- 3 cartofi
- o legătură usturoi verde
- două roşii
- 75 ml ulei de floarea-soarelui
- o lingură cu seminţe de susan
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun într-un castron. Ceapa albă şi ceapa roşie se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi sau cubuleţe şi se pun lângă legumele tocate.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun legumele şi se călesc până se înmoaie. Se pun la fiert doi litri de apă şi când începe apa să clocotească se adaugă legumele călite.
Se lasă să fiarbă 10 minute, se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Se condimentează şi când cartofii sunt aproape fierţi se adaugă roşiile tăiate felii, usturoiul tocat şi peştele tăiat bucăţi mici.
Se fierbe totul circa 10 minute, dar la foc mic, ca să nu se sfărâme peştele. Se presară pătrunjel tocat, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac 10 minute.
Supă de peşte cu usturoi
Pofta buna!